304-es cirkulár marórendszer

A HORN tovább bővítette a 8 mm-es átmérőtől végzett produktív furatmegmunkáláshoz kínált termékeinek választékát a körinterpolációs marással. A háromélű 304-es marórendszerrel a szerszámgyártó vállalat sokoldalú megoldást nyújt a horonymaráshoz, a kiesztergáláshoz és a leélezéshez.

A 7,7 mm-es vágókörű lapka és a rezgés csillapított keményfém anyagból készült szár kombinációja rugalmasabb megoldást kínál, mint a tömör keményfém horonymarók használata. A keményfém lapka és a geometria egyszerűen hozzáigazítható a kívánt megmunkálási folyamathoz. A belső hűtésű szárak lehetővé teszik az érintkezési zóna célzott hűtését.

A horonymaráshoz használt váltólapkák 0,5 mm-es, 1 mm-es, 1,5 mm-es és 2 mm-es vágási szélességben (w) kaphatók. A biztosítógyűrűk hornyolásának marásához a HORN a 0,8 mm-es, a 0,9 mm-es, az 1,1 mm-es. valamint az 1,3 mm-es vágási szélességű rendszert ajánlja, illetve a 0,4 mm-es, a 0,6 mm-es és a 0,8 mm-es sugarú teljes rádiuszú változatot. Az élletörések marásához 45, 30 és 15 fokos szög is választható. A keményfém lapkák tekintetében a HORN az általános acélforgácsoláshoz az EG55-ös, a rozsdamentes acél, illetve a szuperötvözetek megmunkáláshoz pedig az IG35-ös bevonatot javasolja.

A HORN cirkulár marórendszere számos előnyt kínál a felhasználónak az eljárás szempontjából: Gyors, a folyamat tekintetében biztonságos és jó felületet eredményez. Ennek során a spirális pálya mentén vezetett szerszám ferdén vagy nagyon laposan merül bele az anyagba. Így például a menetek is kiváló, reprodukálható minőségben gyárthatók. Általában sokkal gazdaságosabb a cirkulár marás a nagy átmérők esetén alkalmazott váltólapkás, illetve a kisebb átmérők esetén alkalmazott VHM-maróval való megmunkálással szemben. A cirkulár marók széles körben alkalmazhatók. Megmunkálhatók velük acélok, különleges acélok, titán, vagy különleges ötvözetek. A precíziós szerszámok különösen alkalmasak a horonymarási, a fúró-körmarási, menetmarási, T-horony-marási és profilmarási folyamatoknál való használatra.

Vissza