Cégtörténet

A Paul Horn Einstechtechnik-től a Hartmetallwerkzeugfabrik Paul Horn GmbH-ig

A Hartmetallwerkzeugfabrik Paul Horn GmbH céget 1969. november 1-én Waiblingenben Paul Horn Einstechtechnik néven Paul Horn Úr alapította.

A Paul Horn Einstechtechnik kezdettől fogva - eleinte Gomaringenben és Nehrenben - nagy precizitású beszúró-, hosszeszterga- és horonymaró-szerszámokat gyárt a fémfeldolgozó ipar igényes felhasználói részére. Ennek során a HORN kezdettől fogva kompetens és innovatív problémamegoldónak bizonyult a forgácsolás területén.

Ügyféltörzsünk jelenleg az autóipar, az autóipari beszállítás, a repülés- és űrhajózás-technika, az orvosi technika, valamint a szerszám- és formagyártás területéről tevődik össze.

Firmengründer Paul Horn
Geschäftsführer Lothar Horn
Geschäftsführer Markus Horn

A piaci pozíció megerősítése után nem csak a termékpaletta bővült folyamatosan, hanem az alkalmazottak száma is növekedett, így 1981-ben a gyártás és az igazgatás átköltözött Tübingenbe, egy közös épületbe. Egyidejűleg megemeltük a törzstőkét és a cég nevét Hartmetall-Werkzeugfabrik Paul Horn GmbH-ra változtattuk.

A folyamatos növekedés miatt 1991-ben már e gyártóhely kapacitása sem volt elegendő.  Az akkoriban új, jelenlegi törzsgyár első fele építésének évében lépett be Lothar Horn a céghez és 1995-ben vette át az ügyvezetői pozíciót. Egyidejűleg 1991-ben megalakult a Horn Hartstoffe GmbH cég, amely saját keményfémfajták és geometriai tervek fejlesztésével foglalkozik.

1993 és 2001 között külföldi telephelyeket alapítottunk Franciaországban, Angliában, az USA-ban és Magyarországon, hogy még közelebb legyünk a jelentős piacokhoz.

Egy további lépés volt 1999-ben a tübingeni új építmény megvásárlása. Itt kapott kb. 9000 négyzetméter összfelületen közös helyet az igazgatás, az értékesítés, az oktatási és szemináriumi helyiségek, a bemutató-, kutató- és fejlesztési központ, valamint a teljes gyártás a saját bevonatkészítő központtal együtt.

Jelenleg világszerte csaknem 800 munkatársunk nap mint nap lelkesen dolgozik azon, hogy a HORN technológiai szempontból az élen álljon és ott is maradjon. Ez 10-szer annyi, mint 20 évvel ezelőtt és a tendencia továbbra is emelkedő.

2008 tavaszán a harmadik, "Unter dem Holz" építési szakasszal újra megkétszereződött a gyártóterület.

Jelenleg a tübingeni telephelyen a legmodernebb berendezéseken, 12 000 m2-t meghaladó gyártóterületen innovatív szerszámokat készítünk igényes horonymegmunkálási alkalmazásokhoz.